Cesta za udržitelností

o nás -

Cesta za udržitelností

Dlouhodobě se snažíme přírodě vracet, a ne jen z ní brát. Hledáme proto neustále cesty, jak být šetrnější a zelenější. 

Nové obaly

Tam, kde to jde, nově tiskneme přímo na obaly. Snížíme tak množství potřebných etiket a lepidel. Konopnou a makovou mouku si teď můžete koupit úplně v novém. Designově jsme obaly upravili a na zadní stranu přidali recept na palačinky! 

Konopná mouka

Jak na udržitelnost?

Být zelenější není však jen o obalech. Jde o nastavení celého proces výroby včetně systému dodavatelů. 

Vozit materiál přes půl světa z Číny je možná levnější, ale jde naprosto proti naší filosofii. Suroviny proto bereme od lokálních českých pěstitelů a farmářů. Lahvičky na CBD oleje a krémy také neopouští Evropu a jezdí k nám od výrobce z Holandska.

Využít vše

Ani kousek rostliny konopí nepřijde nazmar. Z konopí vyrobíme výtažky (CBD, CBG, plno-spektrální oleje…). Zbytky rostliny však nekončí někde na skládce, ale posíláme je na bioplynových elektráren, kde se znovu využijí na výrobu zelené elektřiny. 

Zodpovědné pěstování

Nesouhlasíme ani s přístupem, kdy se za maximální výnosností používají chemická hnojiva a pesticidy. Kromě toho, že to ničí půdu, se toxiny dostanou do rostliny a poté i do finálního produktu. Naše konopí je tedy pěstováno čistě přírodně na polích, kde v předchozích 3 letech jiná rostlina nerostla. Půda je tak bohatá na živiny a bez zbytečné chemie.

#InNatureWeTrust

Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny