RECEPT: Konopno-banánový chleba

recept -

RECEPT: Konopno-banánový chleba

Náročnost: střední
Čas: 20 min + 60 pečení

Vyzkoušejte našlapanou variantu oblíbeného banánového chleba. Díky konopné mouce a pekanovým ořechům bude ještě chutnější a hlavně - zdravější! 

Recept není složitý, jen musíme připravit 3 směsi zvlášť. 

Recept pro nás připravil Martin Dolníček.

Ingredience:

Mokré těsto:

  • 60g konopného oleje
  • 95g třtinového cukru
  • 3g soli 
  • 50g javorového sirupu 
  • 2 vejce

Suché těsto:

  • 160g hladké špaldové mouky (nebo jiné hladké mouky)
  • 40g konopné mouky
  • 4g jedlé sody
  • 10g prášku do pečiva
  • 60g pekanových ořechů (nasekaných)
  • 70g hořké čokolády (nasekané)

  • 375g zralých banánů (čím zralejší, tím lepší)

Drobenka:

  • 30g pekanové mouky (nebo jiná alternativa)
  • 40g hladko špaldové mouky
  • 5g konopné mouky
  • 30g másla (změklého)
  • 30g třtinového cukru

  • lžíce skořice
  • 30g hořké čokolády

Postup:

Smícháme všechny ingredience mokrého těsta, promícháme.

Smícháme všechny ingredience suchého těsta, promícháme. Banány rozmačkáme vidličkou a přimícháme k těstu.

Smícháme mokré a suché těsto.

Těsto nalijeme do formy a posypeme drobenkou, skořicí a čokoládou.

Pečeme cca 1 hodinu na 165° C na horký vzduch

Hotovo!

Dobrou chuť

Co takhle si k chlebu dát i sklenku konopného mléka?


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny