RECEPT: Maková buchta

recept -

RECEPT: Maková buchta

#vegan #bezlepku 

Maková mouka je krásně tmavá a skvěle chutná. Mák je skvělým zdrojem vápníku (má ho 12x více než mléko), takže po této buchtě budete mít kosti, jako ze železa! 

Náročnost: střední

Ingredience:

  • 3 vajíčka (vegan: 3 banány)
  • 100g cukru
  • 120g makové mouky
  • 10g jizerky nebo jiné bezlepkové mouky
  • 3 PL makového oleje
  • 2 dcl mléka (vegan: nahradíme rostlinným)
  • 1 lžička sody
  • čerstvé / mražené ovoce

Poleva: Mléčná a hořká čokoláda

Postup

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mouku, sodu, olej, mléko a pořádně promícháme. Přichystáme si vyšší plech, vymažeme ho tukem a vysypeme moukou. Směs nalijeme na plech a přidáme ovoce.

Pečeme na 160C asi 30 minut.

Po vychladnutí přelijeme polevou.

 

 


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny