RECEPT: Maková buchta
#vegan #bezlepku
Maková mouka je krásně tmavá a skvěle chutná. Mák je skvělým zdrojem vápníku (má ho 12x více než mléko), takže po této buchtě budete mít kosti, jako ze železa!Náročnost: střední
Ingredience:
- 3 vajíčka (vegan: 3 banány)
- 100g cukru
- 120g makové mouky
- 10g jizerky nebo jiné bezlepkové mouky
- 3 PL makového oleje
- 2 dcl mléka (vegan: nahradíme rostlinným)
- 1 lžička sody
- čerstvé / mražené ovoce
Poleva: Mléčná a hořká čokoláda
Postup
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mouku, sodu, olej, mléko a pořádně promícháme. Přichystáme si vyšší plech, vymažeme ho tukem a vysypeme moukou. Směs nalijeme na plech a přidáme ovoce.
Pečeme na 160C asi 30 minut.
Po vychladnutí přelijeme polevou.