RECEPT: Ovesné Flapjacky

recept -

RECEPT: Ovesné Flapjacky

#vegan #raw #bezlepku

Náročnost: jednoduchý

Tento recept připravila skvělá Daniela Liling, u které najde spoustu vegan receptů. 

Tenhle snack je nabitý zdravými tuky, bílkovinami i komplexními sacharidy. Jeden flapjack obsahuje doporučenou denní dávku OMEGA3 mastných kyselin a bezmála 10 gramů bílkovin.

Ingredience:

  • 2 hrnky velkých ovesných vloček
  • 1 hrnek ovesného mléka
  • 1 střední zralý banán
  • 5 lžic sušených plodů goji
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1/3 hrnku loupaných konopných semínek
  • 1/3 hrnku lískových oříšků
  • 1/4 hrnku mletých lněných semínek

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací formu na chlebíček o rozměru 22x15 cm vyložíme pečícím papírem. V míse důkladně rozmačkáme banán pomocí vidličky. Ovesné mléko zahřejeme v malém hrnci a rozmícháme v něm arašídové máslo i javorový sirup. Směs přilijeme k rozmačkanému banánu, přidáme také lněné i konopné semínko a vše důkladně promícháme. Necháme několik minut odležet, aby ovesné vločky nasákly tekutinu. Nakonec vmícháme goji a sekané lískové oříšky. Směs rozetřeme do zapékací formy a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Po úplném vychladnutí formy na mřížce nakrájíme placku na 8 tyčinek nebo kostek.


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny