RECEPT: Ovesné Flapjacky
#vegan #raw #bezlepku
Náročnost: jednoduchý
Tento recept připravila skvělá Daniela Liling, u které najde spoustu vegan receptů.
Tenhle snack je nabitý zdravými tuky, bílkovinami i komplexními sacharidy. Jeden flapjack obsahuje doporučenou denní dávku OMEGA3 mastných kyselin a bezmála 10 gramů bílkovin.
Ingredience:
- 2 hrnky velkých ovesných vloček
- 1 hrnek ovesného mléka
- 1 střední zralý banán
- 5 lžic sušených plodů goji
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce arašídového másla
- 1/3 hrnku loupaných konopných semínek
- 1/3 hrnku lískových oříšků
- 1/4 hrnku mletých lněných semínek
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací formu na chlebíček o rozměru 22x15 cm vyložíme pečícím papírem. V míse důkladně rozmačkáme banán pomocí vidličky. Ovesné mléko zahřejeme v malém hrnci a rozmícháme v něm arašídové máslo i javorový sirup. Směs přilijeme k rozmačkanému banánu, přidáme také lněné i konopné semínko a vše důkladně promícháme. Necháme několik minut odležet, aby ovesné vločky nasákly tekutinu. Nakonec vmícháme goji a sekané lískové oříšky. Směs rozetřeme do zapékací formy a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Po úplném vychladnutí formy na mřížce nakrájíme placku na 8 tyčinek nebo kostek.