RECEPT: Bramborové šišky s mákem

recept -

RECEPT: Bramborové šišky s mákem

Ať už jím říkáte šišky, noky nebo šulánky, máme je všichni rádi. Dnes si je připravíme s jednou vychytávkou. Aby byly ještě makovější, použijeme makovou mouku.

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 180 g hrubé mouky
  • 20g makové mouky
  • 1 vejce (vegan: rozmixovaná 1 lžíce lněných semínek s  3-4 lžícemi vody)
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g mletého máku
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g másla (můžeme použít i makový olej)

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Oškrábeme je a najemno nastrouháme.
  2. Přidáme mouky, vejce (gel ze semínek) a sůl. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme asi 1 cm široký válec a ten nakrájíme na 2-3 cm šišky. Ty můžeme ještě vyválet.
  3. Připravené šišky vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.
  4. V menším hrnci rozpustíme máslo. Šišky smícháme s mákem. Posypeme cukrem a zalejeme máslem. Můžeme zakápnou makovým olejem. 

 

Recept připravil Joe.

 


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny