RECEPT: Linecké s makovou moukou

recept -

RECEPT: Linecké s makovou moukou

První adventní neděli máme za sebou, tak je potřeba se pomalu začít připravovat na Vánoce. Začínáme vánoční inspiraci s lineckým. Použít můžeme makovou i konopnou mouku a upéct tak netradiční verzi nejoblíbenějšího cukroví.

Ingredience:

  • 200 g jizerky nebo hladké mouky
  • 100 g makové nebo konopné mouky
  • 200 g másla nebo Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky citronové kůry 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • džem podle chutě 

Postup:

1. Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. To dáme na půl hodiny do ledničky.

2. Odleželé těsto dáme na pomoučenou desku a vyválíme na 3 - 4 mm.

3. Vykrájíme linecké vždy do páru. Do vrchní strany uděláme dírku.

4. Opatrně dáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170C.

5. Pečeme 7 - 10 minut.

6. Počkáme, až cukroví vychladne. Pak spodní stranu potřeme džemem a přilepíme na ni vrchní stranu s dírkou. Posypeme moučkovým cukrem.

 

Dobrou chuť!🍩

 


Okomentovat

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny