Makovo-tvarohová bábovka
#lowcarb #fit
Dneska tu pro vás máme roky osvědčené, ostřílené kombo: mák a tvaroh. Fitness bábovku pro nás vymyslela Baru Havlová. Bábovka je jednoduchá, rychlá, zdravá... prostě dokonalá!
Ingredience:
-
120 g ovesné mouky
-
80 g máku
-
70 g erythritolu nebo jiného sladila
-
půl lžičky prášku do pečiva
-
250 g nízkotučného tvarohu
-
3 vejce
-
100 ml mléka
Postup:
Ovesnou mouku smícháme s mákem a erythritolem (případně jakýmkoliv jiným sladidlem, které rádi používáte). Přidáme mléko, tři vajíčka a promícháme. Na závěr do těsta vmícháme tvaroh - tučnost, kterou použijete, je čistě na vaší preferenci.
Těsto pořádně promícháme. Mělo by být středně husté konzistence. Připravíme si formu na bábovku. Já používám silikonovou, která se nemusí vymazávat, ale pokud používáte klasickou kovovou, potom ji nejprve vymažte (třeba kokosovým olejem) a dobře vysypejte, aby se bábovka snadno vyklápěla.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 - 45 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
Toť vše - dobrou chuť!